Guide til bæredygtigt børnetøj -Fysiske butikker

Mit barn er et genbrugsbarn -Næsten alt han ejer, har været brugt af andre børn før ham.

 I særdeleshed i forhold til hans tøj, som han alle dage har betragtet med største ligegyldighed, trods ihærdige forsøg på påvirkning fra min side -Hvordan han til stadighed kan være så uendeligt ligeglad med hans tekstile fremtoning (med mig som sin mor) er mig en gåde. 

Men det er selvsagt også en god ting og indtil han en dag skulle komme til besindelse og begynde at dele begejstringen for smukt tøj med mig, så pusher jeg alskens mor-valgt tøj hans vej, og det er selvfølgelig udelukkende bæredygtigt tøj. (Ikke at det ikke også er smukt).

Jeg kan stadig blive helt overrasket over, hvor meget fantastisk og funktionelt brugt børnetøj der findes derude og hvor let tilgængeligt det er. Det er fantastisk med den grad af tøjcirkulation der er i børnetøj, der så hurtigt skal skiftes ud (fordi børn vokser utroligt meget de første par år) og har minimalt slid, så længe børnene er små i hvert fald. 

I de tilfælde jeg ikke har kunnet finde det jeg eksakt manglede til min søn, har jeg på anden vis søgt at købe det bæredygtigt, men det er desværre ret begrænset hvad der pt. findes af bæredygtige, fysiske børnetøjbutikker. 

Og fysiske butikker er nu engang bare ret smarte, idet man kan tage sit barn med og prøve tøjet, inden det købes, så man er sikker på, at komme hjem med det rigtige. 

Herunder finder du en guide til alle de steder i København, hvor du finder det største og bedste udvalg af bæredygtigt tøj til børn.

Børneloppen

Børneloppen er et genialt koncept for travle børnefamilier, der gerne gerne vil hacke hverdagen og samtidigt være mere miljøbevidste. Butikkerne består af små stande, hvor private har deres børnetøj til salg – alt sammen sorteret efter et sindrigt farvesystem med en lille perle på bøjlen, der gør det ret enkelt for kunden at scanne efter tøj i netop den søgte størrelse, trods det kæmpestore, usorterede udvalg.

Tip: På Børneloppens hjemmeside kan du søge direkte efter en vare og se en oversigt over udvalget i en given butik. Søg  f.eks. efter “Gummistøvler” og se, hvilke størrelser der er tilgængelige, så du ikke går forgæves.

Børneloppen har butikker over hele landet, min personlige favorit er Vanløse.

Frode Jakobsens Plads 2, 2720 Vanløse.

Clean Your Closet

Clean Your Closet er en nyligt åbnet secondhandbutik på Vesterbro, med det geniale koncept at have et stort udvalg af tøj til kvinder -Og børn. Børnetøjet hænger på letoverskuelige stande og består af næsten nyt børnetøj, i god stand. Butikken har også et stort udvalg af secondhand overtøj til børn.

Børnetøjsdelen har sin egen Instagramkonto, så det er let at følge med i, hvilke nye sager der kommer til. Clean Your Closet Kids er en god butik at kende til, hvis du f.eks. lige mangler nogle få ting til dit barns garderobe og gerne vil købe det bæredygtigt.

Læs om Clean Your Closet secondhandtøj til kvinder i guiden om Vesterbro her.

Du finder Clean Your Closet  her:

Vesterbrogade 70, 1620 København V.

Heidi & Bjarne

Heidi & Bjarne på Vesterbro er en børnetøj- og interiørbutik med nyproducerede varer, der repræsenterer forskellige bæredygtige parametre som økologiske materialer, deadstock/lagersalsvarer, genbrug og upcyclet tøj. 

Butikken har et kurateret, æstetisk udvalg, i rolige farver og et minimalistisk udtryk -ting, der vil falde i de flestes smag.

Heidi & Bjarne er en del af et socialøkonomisk netværk og sætter social bæredygtighed højt -Bag initiativet står en fond, der arbejder aktivt for at forbedre forholdene for socialt udsatte, som du som kunde er med til at støtte, hver gang du handler i butikken. 

Du finder Heidi & Bjarne her:

Istedgade 85, 1650 København V

Red Barnet Børnebutik- Vesterbro

Red Barnet er velgørende genbrugstøj og ting til børn fra de er helt små til ca. 8 år. Butikkerne findes over hele landet, men denne på Vesterbro er min personlige yndlingsbutik med et stort udvalg af brugt, men godt tøj, legetøj, udstyr og god betjening. 

I modsætning til secondhandbutikkerne ovenover forhandler Red Barnet sjældent mærkevarer, men har dog et solidt udvalg af gedigent og funktionelt tøj, til meget små priser. Og også et stort udvalg af hjemmestrikket børnetøj.

Når man donerer sit brugte børnetøj -eller køber noget hos Red Barnet, gør du som kunde ikke bare et bæredygtigt køb, men er også med til at støtte socialt udsatte børn i Danmark og resten af verden.

Du finder Red Barnets butikker her og yndlingsbutikken på Vesterbro her:

Vesterbrodgade 175, 1800 Frederiksberg  (Yes, det er ret beset Frederiksberg)

Mødrehjælpen - Frederiksberg

Mødrehjælpens butikker er en fornøjelse at komme ind i, fordi de er fuldstændigt overskuelige med alt tøjet nøje sorteret efter størrelse, og henholdsvis drenge- og pigetøj. Alt er hængt frem på bøjler og småting som strømper og underbukser ligger sirligt sorteret i små kasser -det gør det meget enkelt at droppe forbi og finde lige præcis det, man mangler til sit barn, selv i en travl hverdag. 

Priserne er små og tøjet rent, fint og funktionelt, ikke fra dyre mærker, men helt igennem brugbart og gedigent. Butikkerne har også et stort udvalg af hjemmestrikkede sager som futter og strømper, samt legetøj og udstyr til de mindste.

Når man donerer eller køber noget hos Mødrehjælpen, støtter man deres sociale arbejde med gravide og udsatte familier i hele Danmark. Tjek også deres webshop, som har fine muleposer med print og plakater til børneværelset.

Butikkerne findes over hele landet, men min yndlingsbutik er denne på Frederiksberg:

Rolighedsvej 18, 1858 Frederiksberg.

Er der en butik jeg har overset? Eller en ny, der er åbnet, som jeg skal besøge? Skriv endelig til mig her, hvis du synes, der mangler én på listen, så jeg altid kan holde den opdateret -Og gøre det mere overskueligt, at købe bæredygtigt.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT