Secondhand & Vintage – Guide til butikker på Vesterbro

Vesterbro er en bydel hvis butiksliv er i fuld gang med en bæredygtig udvikling og det sted jeg ville anbefale, hvis jeg skulle give en vintageglad turist et råd om, hvor der er gode muligheder at gå på genbrugsjagt, udenfor indre bys hektiske gader.

Nabobydelen Frederiksberg er stærk udi luksus-secondhandtøj, mens Vesterbro er det i vintage, men bydelen rummer alle genbrugsaspekter og har således også to gode secondhandbutikker og endda en cirkulær klædeskabsbutik.

Vesterbro er en af de få bydele i København som jeg ikke har et indgående kendskab til på den måde man får, når man enten har boet der, eller på anden vis har haft sin daglige gang i området -af en eller anden grund, har jeg aldrig rigtig haft noget at gøre med Vesterbro, udover som udflugtsmål ud på de sene timer, da jeg var yngre og frekventerede bydelens ikoniske koncertsted. Derfor føler jeg ikke rigtigt, at jeg kender bydelen.

Men jeg kender dens vintagebutikker som de punkt til punkt-tegninger man lavede som børn -en slags indre, materialistisk stjernebillede over hele København, som er lidt tydeligere omkring Vesterbro, fordi nogle af mine yndlingsbutikker ligger der og jeg gennem årene har gjort så mange gode fund. 

God jagt. 

 

Genskabt Vintage

Genskabt Vintage er en klassisk vintagebutik med et stort og farverigt udvalg af smukt tøj fra en svunden tid -Vintage i ordets bogstavligste forstand. Her finder du klassiske silkeskjorter med pufærmer, 50ér kjoler med brede skørter, originale bouclejakker og elegante frakker, alt sammen særligt håndplukket af butikkens ejer. Genskabt Vintage har også et stort udvalg af originale accessories, interiørartikler og forskellige, nyproducerede varer, som f.eks bæredygtige nylonstrømper og neglelak.

En absolut fornøjelse at besøge og en ren fryd for øjet.

Du finder Genskabt Vintage her:

Haderslevsgade 31, kld. 1671 København V

Clean Your Closet

Clean Your Closet er en nyligt åbnet secondhandbutik på Vesterbro, med det geniale koncept at have et stort udvalg af tøj til kvinder -Og børn. 

Butikken har et varieret og stort udvalg af både luksus-secondhand og secondhand til kvinder i alle størrelser og også overtøj og enkelte designertasker. Derudover en hel masse fine genbrugsfund til hjemmet, i et samarbejde med Fede Lopper, der også kan levere andre ting fra deres sortiment, end de, der er repræsenterede i butikken. 

Derudover har Clean Your Closet et kurateret udvalg af nyproducerede varer til hjemmet, f.eks. puder og betræk i økologiske materiler og håndpustede glasknager fra et lokalt glaspusteri.

Læs også om Clean Your Closet Kids i guiden med bæredygtig børnetøj.

Du finder Clean Your Closet  her:

Vesterbrogade 70, 1620 København V.

Bye Bye Love

Bye Bye Love er egentlig en secondhandbutik med kommisionssalg fra hele Københavns stilfulde kvinder, men er indrettet som en Parisisk vintagebutik med gennemført og lidt overdådig indretning. 

Her finder du et stort udvalg af secondhand og luksus-secondhandbrands, men også enkelte fine vintagesager som f.eks. korte jakker, kimonoer og strik. 

Du finder Bye ByeLove her:

Valdemarsgade 36, 1665 København V

Prag

Allestedsnærværende Prag findes der to af i København og en i Århus, men den på Vesterbro er min absolut yndlings. 

Prag har et bugnende udvalg af vintage og secondhand, mestendels er forholdsvist billigt, og det er næsten umuligt at gå tomhændet derfra, fordi de har så varieret et udvalg. Deres tøj spænder tidsmæssigt fra 60érne til start 10érne ( med enkelte originale 50ér kjoler indimellem) og de har således en del 90ér præget tøj, som mange helt unge kvinder er vilde med at mikse.

Prag er særligt gode udi gulvlange, kulørte og overdådige kjoler, silkeskjorter til begge køn, gedigne uldfrakker og pallietrober (og alt andet i palliet). De har også et bredt sortiment udi originale accessories som kuverttasker, butterflies og tørklæder.

Prag er den butik jeg ville anbefale en vintage-novice, der gerne vil købe lidt mere originalt vintage, at besøge (men også at tage en kyndig veninde med) fordi udvalget er så stort både tids-, snit- og størrelsesmæssigt og priserne er i et leje, hvor alle kan være med.

Du finder Prag her:

Vesterbrogade 98A, 1620 København V

Tootsie

Tootsie er en nyåbnet vintagebutik i det hyggelige kvarter omkring Værnedamsvej og er allerede udefra særdeles iøjenfaldende.

Butikken har et gennemført high-society 80ér look og er indrettet yderst ekstravagant  både i udsmykning og interiør (tænk Versage fra 80érne og du har hele farveskalaen). Tootsie’s udvalg af vintagetøj er kurateret og valgt med største omhu -luksusmærkevarer fra en svunden tid.

Bag butikken står stylist  Pernille Holm, der i sit virke som netop stylist har indkøbt vintage fra hele verden, der nu kommer kunderne i Tootsie til gode. 

Du finder Tootsie her:

Tullinsgade 4, 1618 København V.

The Wilde Shop

The Wilde Shop er en luksus-secondhandshop på  Istedgade centralt på Vesterbro. Butikken rummer tøj og tasker fra mærker som Fendi, Comme Des Garcon og Prada, blandet med enkelte vintagefund som farverige silkekimonoer.

Butikkens stil er minimalistisk og elegant, tidsmæssigt med secondhandtøj og vintage fra nyere tid og 70´- 80´-90erne. 

Du finder The Wilde Shop her:

Istedgade 108, 1650 København V.

 

Thrift Planet

Thrift Planet er en hip lille butik, centralt beliggende på Vesterbro. Stilen er legesyg, humoristisk og uprætentiøst secodnhand til overkommelige priser, alt sammen håndplukket i Berlin af butikkens ejer, der selv rejser derned et par gange årligt på grønneste vis med bus. 

Thrift Planet er specielt stærke udi farverigt strik, strikkede veste, lange frakker og blazere og har også et stort udvalg i originale accessories fra årene omkring 70, 80 og 90.

Du finder Thrift Planet her:

Vesterbrogade 101, 1620 København V.

Det Kollektive Klædeskab

Det Kollektive Klædeskab er en cirkulær klædeskabsbutik, hvor kunden via et abonnement kan komme og bytte sit tøj så ofte hun ønsker. Tøjet vurderes med hensyn til stil, sæson og brandværdi og gennem et pointsystem kan man så “købe” nyt tøj og tage med hjem og beholde for evigt, eller bytte igen hvis man trænger til fornyelse. Bag konceptet står to grønne tøjildsjælde, der ønsker at ændre vores forbrugsvaner der for nuværende betyder, at vi kun bruger ca. 30% af det tøj vi har i skabet og at en stor del af det havner på forbrændingen, når vi skiller os af med det. Trist!

Butikken indeholder secondhandtøj, der er nyt og forholdsvist billigt, herunder også highstreet.

Det Kollektive Klædeskab findes i alle de største byer, her finder du den på Vesterbro:

Vesterbrogade 38A, 1620 København V.

Inden du kaster dig ud i at købe vintage: Læs her skrædderens vurdering af typiske tilretninger af vintagetøj, så du ikke kommer hjem med et fejlkøb. Eller godt tør købe 80érkjolen, fordi skørtet sagtens kan skiftes ud. 

Note: Hvis du alligevel er i området omkring Værnedamsvej, så er du et stenkast fra disse tre virkelig fine secondhandbutikker på Frederiksberg: I Blame Lulu, Second Rag og Jerome (luksus secondhand). Da de hører til på Frederiksberg, er de ikke med i denne guide -Men altså meget tæt på Vesterbro og bestemt et besøg værd. Find dem i guiden over Frederiksberg  her.

Nu du er på Vesterbro: Besøg den velgørende og bæredygtige børnetøjsbutik Heidi & Bjarne eller Kusine Bodil  der har et stort udvalg af bæredygtigt legetøj.

Er der en butik jeg har overset? Eller en ny, der er åbnet, som jeg skal besøge? Skriv endelig til mig her, hvis du synes, der mangler én på listen, så jeg altid kan holde den opdateret -Og gøre det mere overskueligt, at købe brugt. 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT