Bæredygtigheds-podcasts til hjemmekarantænen

Vores dage i denne tid er lange og ret ensformige og jeg gør mit bedste for at imødekomme min ekstroverte 3-årige, der bliver mere og mere restløs, af ikke at måtte lege med nogen.

Det kræver længere og længere ture i skoven og flere og flere klatreture på væltede træer, mere kasten brød ud til ænderne mm. for at holde en nogenlunde stabil form for adspredelse kørende.

Indimellem formaster jeg mig til, at lytte til en podcast (kun med det ene øre 🙂 ) for at forhindre en langsom, indre erodering af min sjæl. 

Nuvel -skoven er et godt sted at befinde sig med energisk 3-årig og solen har skinnet så gavmildt de seneste dage. Men selvom der er en uge tilbage af de 14 dages statsbestemt hjemmekarantæne, har jeg allerede været hjemme med mit barn i 14 dage og jeg må konstatere, at jeg aldrig bliver en god hjemmepasser, i fald jeg en dag skulle få det ønske.

Så i adspredelsens navn er jeg gået i gang med at genlytte mine yndlingspodcasts og  det gør det hele lidt lettere. Her er min liste over de bedste, indenfor bæredygtig mode. 

De bedste danske podcastepisoder om bæredygtig mode

Bedre Mode: Alle afsnit

Bedre Mode har er en virkelig brugbar podcast, der udelukkende handler om bæredygtig mode. Bag podcasten står Johanne Stenstrup, founder af Sustain Daily og blogger på Bedremode.dk.

Find den gratis her. (29/4-20)

Fashion Talk by Boost.com: Sådan får vi et mere bæredygtigt forbrug.

Modeforsker Else Skjold dykker ned i hvorfor modebranchen er så stor en klimasynder og fortæller om nogle af de dilemmaer, branchen står overfor at skulle forholde sig til, i de kommende år. Find den gratis her. (22/8-19)

Trendlaboratoriet: Kan Trends Være Bæredygtige?

Moussa Mchangama, der er stifter af konsulentvirksomheden Infuturum, der rådgiver om bæredygtighed i modebranchen, er vært på denne podcastsserie om mode. Her går han i dybden med forskellige emner indenfor mode og i denne episode behandler han paradokset med trends, for kan trends på nogen måde være bæredygtige? Med sig i studiet har han den fabelagtige modeforsker, Else Skjold. 

Find Trendlaboratoriet på Podimo, bag betalingsmur. (29/10-19)

Mikrofonholder: Er den vestlige modebranche ved at køre sig selv i sænk?

Mikrofonholder var Radio 24Syvs interviewreportageprogram, med skiftende værter og denne udgave var imellem de to fagnørder (i ordets mest positive betydning) Modeforsker Else Skjold og professor fra Center for Tekstilforskning Marie Louise Nosch, der diskuterer mode som historisk fænomen, oldtidens vintagemarkeder og problemet med den nutidige, vestlige modebranche. 

Find episoden gratis på Podimo (fra d. 28/3-19)

CSR-Agendaen: Modebranchen - Rollemodel Eller Skurk?

En podcastsepisode der giver lidt håb om om en fremtidig, grønnere modebranche. CSR-Agendaens podcast er en slags paneldebat med kyndige deltagere og i denne episode er eksperterne både den allestedsnærværende modeforsker Else Skjold, en repræsentant fra Global Fashion Agenda og en partner i et af de mest markante, bæredygtige brands herhjemme: Aiyau -Tilsammen tegner de et grundigt billede af den forandring modebranchen er i gang med netop nu. 

Find den gratis her. (1/7-18)

Zetland: Modeindustrien Udleder Flere Drivhusgasser End Alle Skibe Og Fly Tilsammen.

Zetlands redaktion er eminente til at formidle tungt (og lidt trist) stof med en personlig vinkling, der altid gør deres historier interessante og som giver anledning til videre fundering. Det er også tilfældet med denne episode (egentlig en oplæst artikel) der både rummer alle de tørre (og mega triste) tal fra en dybt forurenende branche og samtidigt et portræt af en standhaftig og visionær indisk kvinde, der producerer tøj af stof udvundet af mælk eller lotusblomster og som er fast besluttet på, at gøre modebranchen bedre. 

Find den bag betalingsmur her. (19/11-19)

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT