Secondhand & Vintage – Guide til butikker nord for København

Området lidt nord for København kan hurtigt nås med en bybil eller en kort tur i toget og rummer ikke bare skov og strand, men også et stort udvalg af rigtig fine luksus secondhandbutikker. 

Især i Charlottenlund og Ordrup, som ligger i gåafstand til hinanden, ligger der hele 5 virkelig gode (og meget forskellige) butikker, så det er oplagt at lave en tur ud af det, og besøge dem alle på én gang. 

I samme ombæring er Gentofte Loppemarked, der er åbent i forårs- og sommermånederne, virkelig anbefalelsesværdigt. Det ligger placeret lige bag Charlottenlund Station og er spækket med alskens vintage-, secondhand- og loppefund, men også dertilhørende virkelig mange besøgende.

God jagt i en af Danmarks smukkeste og grønneste områder.

Second society

Second Society i Ordrup har et stort udvalg af secondhand og vintage, mestendels fra omkring 70-, 80-, og 90erne. Det er farverigt, moderne ladylike med rå elementer som cowboystøvler og læderjakker. 

En butik hvor du med garanti kan finde noget, der kan kombineres med din arbejdsgarderobe og som passer perfekt som det farverige indslag i en lidt stringent, nordisk stil. 

Butikken er meget aktive på Instagram og læger ofte nye ting op, så det er let at få overblik når nye fund dukker op. 

Finde Second Society her:

Ordrupvej 94, 2920 Charlottenlund (Ordrup)

Twenty Nine Twenty

Twenty Nine Twenty er luksus-secondhand når det er bedst: Nøje udvalgte, højkvalitetsvarer til gode priser og rigtig meget af det. 

Den gennemgående stil i butikken er luksuriøs, men afslappet og bohemeagtig. Der er mange klassiske varer som jeans og strikvarer, men også et stort udvalg i festkjoler i den farverige skala  -smukke, lange silkekjoler til sommerbrylluppet. Derudover også smykker, tasker og accessories samt et stort udvalg af mærkevaretøj til børn.

Find Twenty Nine Twenty her:

Trunnevangen 2, 2920 Charlottenlund 

Woman 2 Woman

Woman 2 Woman er en lille, luksuriøs butik et stenkast fra Charlottenlund station.
Butikken har et kommussionskoncept, med tøj indleveret fra en fast skare af områdets stilsikre kvinder og derudover enkelte, nyproducerede varer. 

Alle items er højst et par sæsoner gamle og meget af det helt ubrugt, noget endda stadig med håndtags i. Hvis du er ny udi secondhand-shopping og frygter butikker med tøj der bærer præg fra den tidligere ejer, så er denne butik et godt sted at starte – det føles som at købe nyt, fordi tøjet er så delikat og passet godt på. 

Her finder du mange af de mest populære mærkevarer, fine silkeskjorter, bouclejakker og accessories.

Find Woman 2 Woman her:

Rådhusvej 3, 2920 Charlottenlund.

CocoBell Secondhand

CocoBell har eksisteret i mere end 20 år og er såvel den ældste secondhandbutik jeg kender til. Butikken ligger centralt på en sidevej til hovedgaden Jægersborg Alle og har et stort udvalg af tøj og ting fra klassiske designermærker som Chanel, Isabel Marant og Prada, men også en gennemgåede original vintagevibe med alskens specielle fund i alle prisklasser. 

Stilen er uprætentiøs og med mange klassiske, fine sager fx med et godt udvalg af designertaske og indimellem eksklusive pelse. 

Find CocoBell Secondhand her:

Ole Bruuns Vej 3, 2920 Charlottenlund.

 

Rag Studio Vintage

 

Rag Studie Vintage forhandler håndplukkede mærkevarer, i virkelig god og ofte helt ny stand. Stilen er moderne og varerne kun få sæsoner gamle, ved mindre der er tale om et helt klassiske item som fx en Chaneltaske.

Butikken er et godt eksempel på en secondhandbutik hvor du virkelig kan få langt bedre kvalitet med hjem, end for det samme beløb i en butik med nyproducerede varer; Her er lækker strik, fine silkebluser og så har Rag Studio Vintage særlig god sans for finurlige nederdele som fx tylskørter.

Find Rag Studio Vintage her:

Ordrupvej 100A, 2920 Charlottenlund (Ordrup).

Note: Hvis du alligevel er på disse kanter, er den ikoniske konceptbutik Leah Maria på Jægersborg Alle i Charlottenlund også et besøg værd. 

Butikken er ikke en vintage- eller secondhandbutik, men helt utrolig flot og inspirerende og så fører den en række bæredygtige mærker, herunder fx unikamærket Hotel (der producerer tøj fra vintagetekstiler) håndstrikkede trøjer fra den danske strikkedesigner Lærke Bagger og mange andre unikavarer.

Er der en butik jeg har overset? Eller en ny, der er åbnet, som jeg skal besøge? Skriv endelig til mig her, hvis du synes, der mangler én på listen, så jeg altid kan holde den opdateret -Og gøre det mere overskueligt, at købe brugt. 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT